Limburg presteert en beleeft!

Atletiek als 'plus' voor een sportief, maatschappelijk en economisch vitaal Limburg

Over Limburg Athletics+

Limburg Athletics+ is hét platform voor de Limburgse atletieksport in de breedste betekenis.

Per augustus 2020 is dit de nieuwe naam van de voormalige Stichting Atletiek en Running Limburg. Het markeert een nieuwe fase van dit provinciale platform ter stimulering van atletiek (in de breedste zin) in Limburg.

Met de hoofdelementen (hard)lopen, werpen en springen legt atletiek (de moeder der sporten) een goede technische basis voor duurzaam en goed bewegen. 

Samen met partners zorgen we voor de ‘plus’ in een sportief, maatschappelijk en economisch vitaal Limburg!

In 2020 ontwikkelden we samen met tientallen betrokkenen een strategisch plan voor de periode 2021-2025 als wenkend perspectief, dat met 5 inspirerende programmalijnen de basis vormt voor onze jaarlijkse werkplannen.

Daarmee willen we ervoor zorgen dat alle Limburgse generaties, talentvolle atleten, ondernemers, organisatoren én andere stakeholders gaan ervaren dat Limburg Athletics+ er is om hen (meer) te laten beleven én presteren in de Limburgse atletieksport (de ‘moeder der sporten’). 

Limburg Athletics+ faciliteert en stimuleert initiatieven die goed zijn voor de atletieksport en voor de Limburgers.

We doen dat proactief (op eigen initiatief) én reactief door het beschikbaar stellen van:
– onze kennis en ervaring
– ons netwerk voor nieuwe verbindingen
– materialen, ter promotie van de atletieksport onder jeugd
– een (ondersteunende) financiële bijdrage (zoals de bijdrage voor evenementen)
– OCTA (Opleidingscentrum Topatletiek) om Limburgse talenten/topsporters te begeleiden in hun weg van club naar Papendal.

Samen met tientallen betrokkenen uit de Limburgse atletiekwereld en daarbuiten bepaalden we onze focus en positionering voor de volgende fase van ons provinciale platform. Het motto? Limburg beleeft en presteert met de moeder der sporten!

Bekijk hier het strategisch plan van Limburg Athletics+ voor de periode 2021-2025

Onze doelgroepen hebben verschillende beleving, waar we met onze submerken op inspelen.

Limburg Athletics+ FIT:
plezierig en gezond in beweging komen/blijven voor alle (in)actieve Limburgse generaties én partners die ze activeren/coachen

Limburg Athletics+ PERFORMANCE:
technisch beter worden voor prestatiegericht individu (OCTA, trainers, atleten, partners)​

Limburg Athletics+ EXPERIENCE:
benieuwd naar tips en sensatie (routes, locaties, events, innovaties) voor belevingsmakers (w.o. Atletiekgemeenten) én belevers uit Limburg en daarbuiten

Wil je het logo van Limburg Athletics+ of één van de submerken gebruiken in je uitingen? Samen geven we de atletieksport in Limburg een gezicht! Lees eerst nog even de instructie!

Instructie
instructie logogebruik Limburg Athletics+

JPG logo’s (voor reguliere gebruikers)
logo Limburg Athletics+
logo Limburg Athletics+ Performance
logo Limburg Athletics+ Fit
logo Limburg Athletics+ Experience

EPS logo’s (voor designers)
EPS’s logo’s Limburg Athletics+

Partners

Vele partners helpen ons om de “plus” voor Limburg te creëren met atletiek; op sportief, economisch en maatschappelijk vlak. Ook partner worden? Laten we de kansen verkennen!  

Via deelnemende Limburgse “Atletiekgemeenten” bundelt Limburg Athletics+ de krachten om de ‘plus’ van atletiek (in de breedste zin) en onze strategische doelen op lokaal niveau verder te versterken, samen met lokale partners.

Geïnteresseerde gemeenten kunnen een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen waarin we meer over het concept en de voordelen toelichten en lokale kansen verkennen.

Ondersteuning

ONDERSTEUNING AANVRAGEN

Wil je een (virtueel of fysiek) evenement organiseren en heb je daar ondersteuning bij nodig? Wellicht kan LA+ je helpen.

Werken aan duurzame evenementen
Het beleid van Limburg Athletics+ is erop gericht om te streven naar duurzame evenementen, die (op termijn) niet/minder afhankelijk zijn van onze financiële ondersteuning, en meer onderling kennis/krachten uitwisselen om samen tot een mooi evenementenaanbod in onze provincie te komen. Vanaf 2023 zullen ook de aanvraag/toekenningsprocedures daar meer op gericht worden; we vragen organisatoren nadrukkelijk daar al rekening mee te houden.

Ondersteuningsmogelijkheden
> Zoek je inhoudelijke of promotionele ondersteuning voor je evenement? Mail of bel ons dan, zodat we op maat kunnen kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

> Heb je financiële ondersteuning nodig om je evenement rond te krijgen? Check dan de checklist in het aanvraagformulier of je in aanmerking komt en volg de instructies. Alle evenementen die een bijdrage krijgen dienen ook een eindverantwoording na het evenement te doen.

Let op: een aanvraag dient minimaal 4 weken (20 werkdagen) voorafgaand aan het evenement ingediend/ontvangen te zijn (zie aanvraagformulier).


Tip: Bekijk vooraf al het verantwoordingsformulier om achteraf de juiste onderdelen te kunnen verantwoorden.

Download: Aanvraagformulier bijdrage evenementen 2022

Download: Verantwoordingsformulier bijdrage evenementen 2022

Naast het ondersteunen van wat meer ‘traditionele’ atletiek- en loopevenementen wil LA+ ook evenementen/activiteiten met een meer vernieuwend karakter stimuleren. Obstacle of survival run, sportief wandelen, uitbreiding met stimuleringsactiviteiten rondom events zoals Athletics Champs of inzetten op specifieke doelgroepen; zomaar wat voorbeelden van activiteiten waar de nieuwe stimuleringsregeling vernieuwende events mogelijkheden voor biedt.

Ondersteuningsmogelijkheden
> Zoek je inhoudelijke of promotionele ondersteuning voor je evenement? Mail of bel ons dan, zodat we op maat kunnen kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

> Heb je financiële ondersteuning nodig om je evenement rond te krijgen? Check dan de checklist in het aanvraagformulier of je in aanmerking komt en volg de instructies. Alle activiteiten/evenementen die een bijdrage krijgen dienen ook een eindverantwoording na het evenement te doen.

Let op: een aanvraag dient minimaal 4 weken (20 werkdagen) voorafgaand aan het evenement ingediend/ontvangen te zijn (zie aanvraagformulier).

Tip: Bekijk vooraf al het verantwoordingsformulier om achteraf de juiste onderdelen te kunnen verantwoorden.

Download: Aanvraagformulier stimuleringsregeling vernieuwende events 2022

Download: Verantwoordingsformulier bijdrage evenementen 2022

Om de kennismaking met atletiek door heel Limburg te bevorderen stellen wij twee aanhangwagens met “Athletics Champs” materialen GRATIS beschikbaar aan scholen, verenigingen en andere geïnteresseerden. Athletics Champs is een atletiekprogramma speciaal ontwikkeld voor pupillen.

Hoe werkt het huren?
De materiaalwagen wordt beschikbaar gesteld via twee verenigingen:
> Voor de regio Noord is AV Weert de beheerder en contactpersoon.
> Voor de regio Zuid is Achilles-Top (Kerkrade) de beheerder en contactpersoon.
Met hen maak je nadere afspraken over het ophalen en terugbrengen van de materialen.

Start met het invullen en retourneren van onderstaand formulier naar info@limburgatleticsplus.com. Wij sturen je verzoek dan door aan de vereniging die contact met je opneemt!

Klik hier voor een nadere toelichting

Klik hier voor het gebruiksformulier materiaalwagen

Wil je graag aan de slag met Frame Running (voorheen Race Running genoemd) binnen jouw vereniging? Frame Runnen is hardlopen op een soort driewieler zonder pedalen en met borststeun. Met plezier bewegen is daardoor mogelijk voor jong en oud, ook als je moeite hebt met lopen.

Met de stimuleringsregeling wil Limburg Athletics+, samen met RaceRunning Nederland, Iedereen Kan Sporten (IKS Limburg), de Atletiekunie en Stichting het Gehandicapte Kind (SGK) bevorderen dat er meer inclusief atletiekaanbod in Limburg ontstaat.

Meer weten? Lees dan onderstaande toelichting op de stimuleringsregeling Frame Running en we zien jouw aanvraag graag verschijnen!

> Klik hier voor de toelichting/aanvraagformulier stimuleringsregeling Frame Running

TOEKENNINGEN FINANCIËLE ONDERSTEUNING

Het bestuur van Limburg Athletics+ heeft onderstaande aanvragen goedgekeurd.

EVENEMENTEN:
– Abdijcross
– Groene Loper Run
– Venrayse Singelloop
– Roermond City Run
– Viva La Vida Run
– Obvion RUN – Limburgs Mooiste
– AVON Kerstcross
– Kwaakerrun

BREEDTESPORT:
– Atletiek Maastricht (Frame Runners / RaceRunners)
– AV Weert (Frame Runners / RaceRunners)

Kalenders

Samen voor succesvolle Limburgse evenementen
Limburg Athletics+ biedt jou als organisator van evenementen mogelijkheden tot inhoudelijke, promotionele en financiële ondersteuning. Om je nog beter van dienst te zijn, werken wij samen met partijen zoals Visit Zuid-Limburg voor extra promotiemogelijkheden. Op de website van Visit Zuid-Limburg vind je een speciale pagina voor hardloopliefhebbers met o.a. een bredere activiteitenagenda en enkele aantrekkelijke routes door ons prachtige (Zuid-)Limburgse landschap. Zoek gerust contact als je meer wilt weten of bezoek de hardloop-pagina van Visit Zuid-Limburg (klik op de dikgedrukte tekst).

(Mobiele bezoeker? Houd je scherm horizontaal voor de beste weergave)

(Loop)kalender Limburg 2022

DATUM NAAM BESCHRIJVING LOCATIE WEBSITE
15 & 16 jan 2022 Abdijcross – AFGELAST Diverse afstanden Kerkrade https://www.abdijcross.nl
6 mrt 2022 Ultraloop Stein Jeugd Run – 5 km – 10 km – 21 km – 42 km Stein https://ultraloopstein.nl
13 mrt 2022 Berden Nazomerloop Diverse afstanden Venlo https://berdenvoorjaarsloop.nl
13 mrt 2022 Heuvelland Marathon 2x 21 km of 42 km Vaals – Maastricht https://bearsports.nl/events/heuvelland-marathon
19 & 20 mrt 2022 24hrs Sittard Ultraloop: 1 – 3 – 6 – 12 – 24 uur Sittard https://24hrssittard.com
25 mrt 2022 Poelveld Run kidsrun – 4 km – 8 km – 12 km Eijsden http://www.poelveldrun.nl
3 apr 2022 Volksloop IJzeren Man 3,5 km – 7 km – 10,5 km – 13,8 km – 17,2 km Weert https://avweert.nl/algemeen/hema-ijml
10 apr 2022 Roermond City Run – AFGELAST Diverse afstanden Roermond https://roermondcityrun.nl
17 apr 2022 Grenslaup Vosseven max 1h30 Stramproy https://www.degrenslaupers.nl/grenslaup-vosseven
18 apr 2022 Maastricht Running Festival 5 km – 10 km – 21 km – 42 km Maastricht https://maastrichtrunning.nl
18 apr 2022 Rosa Run Marathon binnen 4 uur (team). Opbrengsten gaan naar Stichting Bijzonder in Beweging. Uniek aan de Rosa-Run is dat deze mensen met een verstandelijke beperking participeren in het evenement. Sittard https://rosa-run.nl
24 apr 2022 Berden Voorjaarsloop 4 km – 7,5 km – 15 km Venlo https://www.hardloopkalendernederland.nl/limburg/
1 mei 2022 Volksloop IJzeren Man 3,5 km – 7 km – 10,5 km – 13,8 km – 17,2 km Weert https://avweert.nl/algemeen/hema-ijml
15 mei 2022 Weir Venloop 0,5 km – 1 km – 5 km – 10 km – 21 km Venlo https://venloop.nl
28 mei 2022 OMA trail 7 km – 14 km – 21 km – 28 km – 30 km – 60 km (MTB) Broekhuizenvorst https://www.omatrail.nl
29 mei 2022 Marathon Via Belgica marathon – duo estafette – 4 pers. estafette Rimburg (Landgraaf) https://www.marathonviabelgica.nl/
5 jun 2022 Volksloop IJzeren Man 3,5 km – 7 km – 10,5 km – 13,8 km – 17,2 km Weert https://avweert.nl/algemeen/hema-ijml
11 & 12 jun 2022 DSV Venlo Stormt – AFGELAST MiniStorm – 2 km – 4 km – 5 km – 7,5 km – 10 km – 20 km – 42 km Venlo https://venlostormt.nl
12 jun 2022 Maastrichts Mooiste 0,3 km (mini run) – 1 EM (kids run) – 5 km – 10 km – 10 EM Maastricht https://maastrichtsmooiste.nl
24 jun 2022 Gamma Weert Singelloop 1 km – 3 km – 5 km – 10 km Weert https://avweert.nl/event/gamma-weert-singelloop-2/
30 jun 2022 Limbra Avondwedstrijd diverse disciplines Venlo https://www.scopias.nl/evenementen/limbra-avondwedstrijd/
6 aug 2022 Holland OTO Run 4 km – 10 km Ospel https://www.tourdoospel.nl/race-onderdelen/holland-oto-run
4 sep 2022 Den Drieschloop 0,5 km – 1 km – 5 km – 10 km – 21 km – 10 mijl Valkenburg a/d Geul https://dendrieschloop.nl
4 sep 2022 Joamerdal Trail 8 km – 15 km Venlo https://www.gotrail.nl/evenementen/jaomerdal-trail/
10 sep 2022 Sint Pietersbear Trail 7 km – 14 km Maastricht https://www.bearsports.nl/events/sint-pietersbear-trail/
11 sep 2022 Parelloop 0,5 km – 1 km – 2,5 km – 5 km – 10 km Brunssum https://parelloop.nl
11 sep 2022 Sint Pietersbear Trail 7 km – 10 km – 14 km – 18 km – 32 km Jeker- en Maasdal https://bearsports.nl/events/sint-pietersbear-trail
17 & 18 sep 2022 Kwaakerrun 0,5 km – 1 km – 2,5 km – 5 km – 10 km Venlo https://kwaakerrun.nl
18 sep 2022 Obvion RUN Kids Run – 5 km – 10 km – 21 km Heerlen https://limburgsmooiste.nl/obvionrun
25 sep 2022 Sfeervol Meerssen Run 400m – 800m – 1,2 km – 5 km – 10 km – halve marathon Meerssen https://www.sfeervolmeerssen.run/
25 sep 2022 Viva La Vida Run 0,5 km – 1 km – 6 km – 10 km – 10 em – fun walk Kerkrade https://www.vivalavidarun.nl/
1 & 2 okt 2022 Limburg Wijnmarathon 10 km – 21 km – 42 km Wahlwiller https://limburgwijnmarathon.nl
2 okt 2022 Bridge to Bridge Run 5 km – 10 km Blerick https://www.orionvenlo.nl/index.php/wedstrijden/bridge-to-bridge-run-2022
2 okt 2022 Venrayse Singelloop NNB Venray https://venraysesingelloop.nl
16 okt 2022 Molenhoeks Makkie 5 km – 10 km – 15 km Mook en Middelaar https://www.molenhoeksmakkie.nl/
22 t/m 30 okt 2022 Limburgse Beweeg- en Beleefweek meer dan 25 GRATIS sportieve activiteiten door heel Limburg heel Limburg https://www.limburgathleticsplus.com/lbbw
30 okt 2022 Maasduinenloop 0,8 km – 5 km – 10 km Afferden https://www.kiwanismaasduinen.nl/maasduinenloop/
13 nov 2022 Alfa Bear Trail 5 km – 12 km – 24 km Schinnen https://bearsports.nl/events/alfa-bear-trail
26 dec 2022 AVON Kerstcross Diverse afstanden Heerlen
22 t/m 26 mrt 2023 Weir Venloop Diverse kids runs – 5 km – 10 km – 21 km Venlo https://www.venloop.nl/
16 apr 2023 Roermond City Run Diverse afstanden Roermond https://roermondcityrun.nl
10 & 11 jun 2023 DSV Venlo Stort MiniStorm – 2 km – 4 km – 5 km – 7,5 km – 10 km – 20 km – 42 km Venlo https://venlostormt.nl

Meet the team!

Het bestuur van Limburg Athletics+ stelt zich aan je voor

Arno Deckers

voorzitter

Joop Hoevers

penningmeester

Anne Schmidt

juridisch adviseur

Contact

Heb je vragen of opmerkingen?
Of werk je graag mee aan de ambities uit het Limburgse Atletiekplan 2021-2025?

Ons persoonlijke emailadres vind je bij onze foto’s, maar je kunt ook naar ons algemene adres mailen. We verkennen graag de kansen!

info@limburgathleticsplus.com

Postadres: 
Stichting Limburg Athletics+
Postbus 112
6460 AC Kerkrade

06-21.386.314
(secretariaat)